Què és el Ioga?

Podríem descriure el Ioga i citar els seus beneficis —informació que es pot trobar fàcilment a la xarxa— però creiem que el testimoni de l’experiència personal d’una de les nostres alumnes serà molt més representatiu per entendre l'essència del Ioga:

“Feia ja uns anys que havia provat de fer Ioga en altres llocs, però no aconseguia sentir la connexió que m'enganxés a continuar, l'energia de les professores, no hi tenia ‘feeling’, no me les creia i era frustrant. Començar Ioga amb tu, va coincidir amb un moment que buscava prendre consciència, agafar força i sortir d'un lloc on era molt infeliç. Gran part del meu mecanisme de vida era viure amb tota l'atenció cap a fora, pendent del que els altres esperaven de mi, esperant la seva aprovació per tenir dret a sentir-me valorada. Sempre sentia por, angoixa e inseguretat de sortir de la zona de confort.

Gràcies a l'entrega, la serietat, la dedicació i l'amor amb la que dónes les teves classes, vaig sentir per fi la connexió i em vaig enganxar al Ioga.

Practicar Ioga ha sigut aprendre una nova forma de viure, molt més gratificant, coneixent el meu jo intern.

Descobrir i aprendre que la respiració pots portar-la cap a on tu vols del teu cos. Tenir el poder de desestibar parts del teu cos i relaxar-te. Calmar la ment —sempre en constant diàleg i creant polèmica—, concentrar la mirada cap a dins teu i gaudir la pau que hi ha. Amb les 'asanas' (postures) vas sentint com el teu cos s'estira, l'energia corre i et va desbloquejant físicament i emocionalment. 

En acabar la classe, et sents en plenitud: la unió i equilibri que es produeix de benestar físic, energètic, mental i emocional és tan palpable que, a diferència d’altres mètodes o teràpies, és indescriptible. Gràcies al Ioga em sento més serena, segura i m'ajuda a combatre les pors que poden aparèixer. 

He estudiat programació neurolingüística (PNL), he fet teràpia de coaching i amb psicòlegs, he llegit moltíssims llibres i tot m'ajuda, però hi puc dir que la sensació de plenitud que tens amb el Ioga està molt per damunt.

M.P.”

Testimonis com aquests ens donen força i energia per continuar impartint classes a M—Yoga, oferim classes individuals, en parella i en grups petits per poder arribar i tenir una relació més personalitzada, directa i acurada amb els nostres practicants.

Namaste

El Ayuno: su importancia y sus beneficios

'La acumulación de toxinas en el sistema cuerpo/mente acelera el envejecimiento. Al eliminarlas, se fortalece la capacidad de renovación. Es necesario identificar y desechar las toxinas de su cuerpo, su mente y su alma.'

          — Deepak Chopra y David Simon 

Rejuvenecer y Vivir Más

El ayuno es eficaz porque permite dirigir la energía que se gasta en la digestión hacia la curación y el restablecimiento del equilibrio del cuerpo. Si uno se da descanso en asimilar el alimento, se activa la fuerza vital interior. Cuando esta energía no se agota en la tarea de digerir alimentos altamente procesados, está disponible para curar.

Algunos beneficios del ayuno:

∙ Durante el ayuno, el cuerpo se libera de las células dañadas, enfermas, viejas y muertas.

∙ Se acelera la formación de células nuevas y sanas.

∙ Aumenta enormemente la capacidad de los pulmones, hígado, riñones y piel, y se eliminan masas de desechos y toxinas.

∙ Da descanso a los órganos de la digestión, asimilación y protección.

∙ Produce efectos normalizadores, estabilizadores y rejuvenecedores en las funciones fisiológicas y mentales.

∙ Normaliza nuestra relación con los alimentos.

"El ayuno aumenta la conciencia de la comida. Cuando ayunes verás todos los mensajes publicitarios de comida basura como lo que realmente son."

—Dr.Dharma Singh Khalasa

   La Alimentación como Medicina

Antes de empezar cualquier tipo de ayuno que sea a base de caldos, cremas, frutas, sólo verduras, infusiones o medio ayuno, es recomendable consultar vuestro médico.

Solamente las personas acostumbradas pueden hacer un ayuno completo, es decir, sin ingerir nada o sólo líquidos durante varias horas. Los ancianos, enfermos, niños, embarazadas, mujeres que amamantan o con la  menstruación, deben abstenerse.

M. Merzoug Labdouni
M—YOGA

 


¿Qué es el Yoga Nidra?

Es una técnica de relajación guiada que nos permite entrar en un estado mental de atención relajada, y acceder a las vibraciones alpha del cerebro. Utilizando un sankalpa — afirmación positiva — y visualizaciones, podemos reprogramar nuestra mente alterando condicionamientos negativos y potenciando nuestros recursos.

Los resultados son muy positivos en casos de desequilibrios del sistema nervioso que producen: ansiedad, estrés, fibromialgia y síndrome de fatiga crónica. Las vibraciones sonoras y armónicas potencian los efectos del Yoga Nidra facilitando nuestro cambio vibracional al ritmo alpha. Estas vibraciones ‘bañan y masajean’ nuestras células desbloqueando, equilibrando y armonizando nuestros canales energéticos, apaciguando nuestros ritmos físicos y mentales, lo que ayuda a la experiencia de estado meditativo.
Una hora de Yoga Nidra representa cuatro horas de sueño natural.

M. Merzoug Labdouni
M—YOGA